به انجمن ایران زمین خوش آمدید؛

مهمان گرامي، براي مشاهده تالارها با امکانات کامل ميبايست از طريق ايــن ليـــنک ثبت نام کنيد
طرز تهیه انواع مربا
صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 22

موضوع: طرز تهیه انواع مربا

  1. #1
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض طرز تهیه انواع مربا

    مربای توت فرنگی | مربا و کمپوت
    مربای توت فرنگی
    مواد لازم
    - توت فرنگی ریز و سفت و رسیده یك كیلوگرم
    - شكر یك كیلوگرم
    - وانیل یك قاشق چای‌خوری (در صورت تمایل)
    طرز تهیه
    رایج‌ترین روش برای درست كردن مربای توت فرنگی به شرح زیر است:
    پس از آنكه دم توت‌فرنگی‌ها را جدا كردید و آنها را خوب شستید، توت‌فرنگی‌ها را داخل قابلمه‌ای كه بهتر است لعابی باشد بریزید، لابه‌لای آنها شكر بپاشید و حدود 8 الی 9 ساعت بگذارید تا توت‌فرنگی‌ها به اصطلاح آب بیندازند. سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، كفی روی سطح مربا ایجاد می‌شود كه بهتر است آن را یكی دوبار بگیرید. در صورتی كه مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه كردن وانیل است. وقتی كه شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توت‌فرنگی، به حدود نیم‌ساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانی‌تر شود، مربا تیره‌رنگ‌تر می‌شود.
    شربت توت فرنگی: در صورتی كه می‌خواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده كنید، پیش از پخت كامل توت فرنگی‌ها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل ظرف دیگری منتقل كنید و سپس با اضافه كردن مقدار نیم كیلوگرم شكر به توت‌فرنگی‌های داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا شربتی كه بعد از اضافه كردن شكر حاصل شده نیز قوام بیاید.
    نكته: در چنین شرایطی مدت زمان نیم‌ساعته برای پخت كامل توت فرنگی باید كم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگی‌ها در مرحله دوم حرارت دیدن، له می‌شوند یا تغییر رنگ می‌دهند.
    نوعی دیگر
    برخی خانم‌ها مربای توت فرنگی را به روش دیگری طبخ می‌كنند. در این روش پس از شست‌وشوی توت فرنگی‌ها، مقداری شكر را در یك لیوان آب بریزید و روی شعله اجاق بگذارید تا بجوشد. در مدت زمان جوشیدن آب و شكر، كف روی آب را بگیرید. پس از آنكه شربت غلیظ شد، پیش از قوام آمدن، توت فرنگی‌ها را به آرامی داخل شربت بریزید و بگذارید روی شعله اجاق گاز چند دقیقه بجوشند تا پخته شوند. به همین راحتی مربای شما آماده می‌شود.
    مارمالاد توت فرنگی
    مواد لازم
    - توت فرنگی یك كیلوگرم
    - شكر نیم كیلوگرم
    - ژلاتین 3 ورق
    طرز تهیه
    ابتدا توت فرنگی‌ها را شسته و دم و برگ‌های آنها را جدا كنید؛ سپس با استفاده از رنده همه آنها را در كاسه‌ای رنده كنید. شكر را روی توت فرنگی رنده شده بریزید و به مدت 2 الی 3 ساعت صبر كنید.مخلوط توت فرنگی و شكر را همراه آب آن به داخل قابلمه‌ای منتقل كنید و روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس حرارت را كم كنید و بگذارید تا مایه، پخته و غلیظ شود. ورق‌های ژلاتین را در كمی آب جوش حل كرده و به مایه اضافه كرده و با هم مخلوط كنید. بعد از چند جوش، مایه را از روی حرارت بردارید.

  2. #2
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای انار
    این مربای خوش طعم و متنوع را حتما تهیه كنید و هنگام صرف صبحانه با نان و كره میل كنید.
    مقدار تهیه: 3 تا 4 پیمانه

    مواد لازم:

    آب انار سه و نیم پیمانه
    دانه انار یك پیمانه
    شكر سه پیمانه
    آب لیمو به مقدار لازم
    طرز تهیه:
    1- ابتدا برای تعیین غلظت نهایی مربا، یك بشقاب را در جای خنكی مثل یخچال قرار دهید.
    2- انار را به اندازه ی یک پیمانه، دانه دانه كنید و به اندازه ی سه و نیم پیمانه، آب بقیه را بگیرید.
    3- در ظرف بزرگی، آب انار و شكر را با هم تركیب كنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت 30 دقیقه آن ها را بجوشانید.

    4- دانه‌های انار و آب لیمو را به ظرف اضافه كنید و 30 دقیقه ی دیگر آن‌ ها را بپزید.
    5- برای این كه غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یك قاشق، یك قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچكانید و ظرف را سرازیر كنید، اگر به سختی روان شد، مربای شما آماده است.
    6- مربا را در ظرف تمیزی بریزید. درب آن را ببندید و در جای تاریك و خنك قرار دهید.

  3. #3
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای خلال نارنج
    مواد لازم:


    خلال پوست نارنج خشک 100 گرم

    شکر یک کیلو

    آب‌لیمو دو قاشق غذاخوری
    مربای خلال نارنج
    طرز تهیه:
    - خلال نارنج ‌ها را پاک کنید و بشویید و مدت سه ساعت در آب گرم خیس کنید تا تازه و نرم شوند. در این مدت چند بار آب آن‌را عوض کنید.
    - مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
    - خلال‌ها را در آب جوش بریزید و بگذارید چند جوش بزند.
    - سپس خلال‌ها را در آب‌کش بریزید و با آب سرد بشویید. این عمل را برای 4 تا 5 بار تکرار کنید تا تلخی خلال‌ها گرفته شود.
    - شکر را با سه لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید.
    - بعد از این‌که شکر کاملا حل شد و چند جوش خورد، خلال‌ها را داخل شربت بریزید و بگذارید با حرارت ملایم شربت قوام بیاید.
    - در انتها آب‌لیمو را به مربا اضافه کنید.عد از یکی دو جوش، مربا آماده است.

  4. #4
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای بهار نارنج | مربا و کمپوت


    مربای بهار نارنج از جمله مرباهای فصلی خوش‌عطروطعم است كه خوردن آن نه‌تنها همراه كره یا خامه بسیار می‌چسبد
    بلكه آن را می‌توانید با چای به‌عنوان عصرانه نیز میل كنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
    مواد لازم:
    -گل بهار نارنج؛ یك كیلوگرم
    -شكر؛ یك كیلوگرم
    -آب‌لیمو ترش؛ 2قاشق سوپ‌خوری
    روش تهیه:
    1 -با توجه به اینكه بهار نارنج دارای طعم و مزه تلخی است، ابتدا باید با جوشاندن پی‌در‌پی این تلخی را از بین ببرید. پس ابتدا شكوفه‌های بهار نارنج را در مقداری آب ریخته و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آنها را داخل سبدی آبكش كنید. این كار را دو تا سه بار تكرار كنید و بعد آنها را به‌مدت 24 ساعت در آب سرد خیس كنید. در این فاصله نیز آب آنها را یكی دوبار عوض كنید. به این ترتیب، دیگر تلخی بهار نارنج كاملا گرفته می‌شود.
    2 - شكر را همراه 3پیمانه آب در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا در اثر جوشیدن، شكر در آب حل شود. سپس بهارنارنج را به محلول آب و شكر اضافه كنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا مربا قوام آید.
    نكته: اگر می‌خواهید شكوفه‌های بهارنارنج حالت‌ ترد داشته باشند، می‌توانید آنها را پیش از پختن، چند ساعت داخل آب و آهك خیس كنید، بعد از چند بار آبكشی مراحل پخت را انجام دهید.

  5. #5
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای بالنگ | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    بهار نارنج 3000 گرم
    شكر 2500 گرم
    آب لیموترش 0.5 فنجان
    هل 1 قاشق سوپخوری
    تخم مرغ 1 عدد

    طرز تهیه :
    برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولا بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده می شود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده می شود :
    تهیه مربا با بالنگ خشک :
    با لنگ را یک روز در آبسرد خیس می کنیم تا کاملا نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آنرا میتراشیم و نه آنکه بکلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود 10 تا 12 ساعت آنرا در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آنرا عوض میکنیم و کمی از آنرا میچشیم باید تلخی نداشته باشد.
    بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت 1.5 کیلو بالنگ 3 کیلو شکر کافیست شکر را در ظرفی میریزیم 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
    تهیه مربا با بالنگ تازه :
    بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آنرا میگیریم و باریک باریک به پهنای 3 تا 4 سانت میبریم و قطعه را بشکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا 10 تا 12 ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آنرا چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد 24 ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب انرا عئض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد انها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
    تهیه آب آهک :
    به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در 5 تا 6 لیوان آب سرد حل میکنیم بهم میزنیم و میگذاریم آهک کاملا رسوب کند و بعد آب زلال آنرا روی بالنگ میریزیم و بعد 2 تا 3 ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم .

  6. #6
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای آلبالو | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    آلبالو 1000 گرم
    شكر 1000 گرم

    طرز تهیه :
    آلبالوهای سالم و نسبتا رسیده را پاک بکنید ولی هسته اش را نگیرید . سپس شکر را تا درجه ای که تشکیل ذرات مروترید شکل بدهد شخته آلبالو را در آن بریزید . همینکه پهته شد ، آلبالو را با کفگیر بیرون آورده در شیشه بریزید .
    سپس شربت آن را مجددا بجوشانید تا ذرات مرواریدی شکل ظاهر شود . شربت فوق الذکر را روی آلبالوهای پخته بریزید .

  7. #7
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای پوست خربزه | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    خربزه 3000 گرم
    شكر 1000 گرم
    زاج سفید 1 قاشق سوپخوری
    سركه قدری
    میخك قدری
    دارچین قدری

    طرز تهیه :
    قسمت خارجی پوست خربزه را تراشیده و آنرا در آبیکه مقدارش دو ثلث وزن پوست خربزه است ریخته ، یک قاشق زاج سفید به آن اضافه کرده بگذارید بپزد همینکه پوستها پخته شد ، آبش را دور ریخته یک ثلث وزن خربزه ، شکر و نصف اندازه شکر ، سرکه و کمی میخک و دارچین بآن مخلوط کرده در شیشه ریخته درش را محکم ببندید.

  8. #8
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای تمشک | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    تمشك 3000 گرم
    شكر 1000 گرم

    طرز تهیه :
    تمشک بی دانه را شسته در سبد بریزید و بگذارید آبش بخشکد سپس آنرا در لگن لعابی بی عیب با شکر مخلوط نموده ، مقدار لازم آب در آن ریخته بجوشانید . همینکه شکرش بخورد تمشک رفت آنرا برداشته از صافی گذرانده دانه های تمشک را گرفته در ظرف مربا بریزید .

  9. #9
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای زرشک یك | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    زرشك 4000 گرم
    شكر 4000 گرم
    وانیل 2.35 گرم
    آب 6 فنجان

    طرز تهیه :
    زرشک بی دانه را پاک کرده بشوئید . سپس آنرا در شربت قند بریزید و بپزید . همینکه شربت قوام آمد .وانیل و یا هل و گلاب در آن ریخته در ظرف مخصوصش خالی نمائید .

  10. #10
    مدیرانجمن
    تاریخ عضویت
    Jul 2010
    نوشته ها
    11,865
    سپاس
    14,124
    تشکر شده 7,740 تا این لحظه در 4,088پست

    پیش فرض

    مربای سیب گلاب | مربا و کمپوت
    مواد لازم :

    سیب 3000 گرم
    شكر 3000 گرم
    گلاب قدری
    آب 5 فنجان

    طرز تهیه :
    سیب های رسیده بی الک را نازک پوست گرفته هسته اش را در آورده آب تمیز در ظرف ریخته قطعات سیب را با یک استکان آبلیمو در آن بریزید و شکر را رویش ریخته ، روی آتش ملایم بار کنید تا قوام بیاید .
    همینکه قوام آمد ، گلاب بآن زده دو سه جوش که خورد بر دارید و در ظرف بریزید .

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •